Wednesday, February 9, 2011

all about life...

dlm dunia mcm2 owg kite leh jmpe, leh knal n leh fhm.. asal aku ckp cm ni?? sbb aku dh jmpe rmai owg.. and dlm rmai2 owg 2, mcm2 prangai yg aku jmpe.. mcm2 mslh yg aku tau.. mslh pribadi, mslh study, mslh family, mslh jiwe pn ade.. tp bile pk2 and tgk blk ape yg pnah berlaku pd aku xde r sehebat ape yg pnah berlaku dkt dowg.. aku rse klu aku r trime ujian or mslh cm dowg, mmg aku dh xde smgt nk truskn hdup.. ku boe truskn hdup pn mmg ambik mse yg agak lme gk r.. lbh kurang mcm jatuh dr bangunan 50 tngkat tp still bole hdup and nk cbe bgn semula dr segala kerosakan urat saraf yg dh rosak pas jtuh 2.. agak2 kowg leh fhm x??? ke jatuh dr bangunan 50 tngkat 2 x trok sgt lg???hmm.. ntah r..xpnah pak aku rse kn..tp aku tgk dlm paper owg yg bru jtuh dr tngakat 5 pn bole mati ni kn pule dr bangunan 50 tngkat.. mmg dh hancur r.. ok, bkn aku nk out of topic ni tp aku cme bt andaian yg ape yg akan berlaku kt aku klu aku ditimpa mslh or ujian yg sme mcm kwn aku alami..hanya Allah je la yg tau ape yg akan jd kt aku.. tp aku ingt owg ckp, Allah xkn uji kita klu ujian 2 diluar kemampuan kite.. tp smapi ari ni aku bersyukur r coz sgala ujian and mslh yg aku hadapi xde r berat and bole patahkn semangat aku cme kdg2 aku tension je skit..ok r, kt sni ape yg aku bole ckp sehebat or sekuat mne pn ujian yg kite trime smuanye bole kite hadapi if kite kuatkn semangat and percaya dgn Allah.. smue ni pn aku dgr dr sowg kwn aku.. so sme2 r kite kuatkn diri utk tempuh hdup ini..  

3 comments:

  1. fulamak,,,,,sejak bila cyg aku ley bermadah kata2 pnuh isi tersurat nie?hehehhe

    ReplyDelete
  2. haha..biase r..utk ingtan pde smue..

    ReplyDelete